5-километрова опашка се изви на ГКПП "Маказа" по посока България в днешния почивен ден. Преминаването е силно затруднено и това изнерви шофьорите, които чакат с часове в жегата, сигнализира читател на TrafficNews. 

Още вчера от полицията предупредиха за засилен трафик на граничния пункт. От ГД "Гранична полиция" посъветваха пътуващите да използват и другите пунктове на българо-гръцката граница.

Във връзка с началото на активния туристически сезон се очаква значително увеличение на трафика през българо-гръцката граница в периода 14-16 юни. Данните от предходни години сочат, че най-завишена ще е интензивността на пътникопотока през ГКПП-Маказа. Тъй като той е най-често използван от румънските граждани, очакванията са автомобилите там да се увеличат два пъти, а пътниците – три пъти, в сравнение с обичайния трафик.

"Гранична полиция" е предприела мерки за осигуряване на достатъчен брой служители за своевременна обработка на преминаващите граждани, но инфраструктурата на пункта е ограничена. Освен това, в резултат от намаления брой гръцки полицейски служители, вместо 4 трасета, работят 2 – по едно на изход и на вход. Очаква се образуване на колони от турски, румънски и български автомобили, основно на изход от страната. От Главна дирекция "Гранична полиция" призовават да използват и другите гранични пунктове на българо-гръцката граница.