Жена на 46 гoдини и 22-годишен мъж са загиналите при нелепата катастрофа по пътя Бургас – Созопол, станала около 22:00 часа снощи, съобщиха от полицията.

Двамата са блъснати от турски автобус, който преминавайки покрай спрените им автомобили ги помел. Ето какво се е случило по официални данни на ОД МВР Бургас:

На около километър след пътен възел „Юг“ в посока Созопол, възниква пътно произшествие с материални щети между лек автомобил "Ситроен Пикасо“, управляван от 46- годишна бургазлийка и "Фолксваген Голф 3“, зад волана на който бил мъж на 22 г. от село Росен.

По първоначални данни ситроенът предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван от фолксвагена, който го застига и удря в задната дясна част.. След катастрофата трите МПС-та спрели, като фолксвагенът и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал ситроена.

Докато водачите оглеждали намачканите ламарини по колата на 46-годишната жена, оставена на платното, покрай тях преминал турски автобус, управляван от 33- годишен мъж от добричкото село Къпиново. Заради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка и понижена видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента, рейсът блъснал последователно двама пешеходци и спрения ситроен. От удара 46-годишната жена и 22-годишният мъж загинали на място. Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, пробите са отрицателни.

Задържан е за срок от едно денонощие. В резултат на допуснатия тежък пътен инцидент пътят Бургас – Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел „Юг“ - к-с „Меден рудник“ – с. Твърдица - Маринка – кв. Крайморие“ – Созопол