30-годишен без книжка си го отнесе при проверка от полицията край Пловдив. На 5 юли, при обход в местността "Бялата пръст" в село Белащица, автопатрул на Първо РУ е спрял за проверка лек автомобил Мерцедес. Униформените установили, че 30-годишният водач на превозното средство  е неправоспособен и го  управлява в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. По случая е започнато бързо производство за извършено престъпление.

Четири бързи производства под наблюдение на прокуратурата са започнати и за престъпления по пътищата. Двама от задържаните водачи са били в нетрезво състояние, а други двама са управлявали автомобилите си под въздействие на наркотици.

В ареста на Първо РУ са задържани 51-годишен мъж от Белащица и 25-годишен пловдивчанин, шофирали след употреба на алкохол.

Колата, с марка Ауди А3, зад волана, на която била 51-годишния водач била спряна за проверка на бул. "Никола Вапцаров" в Пловдив. Мъжът зад волана силно лъхал на алкохол. След направен тест с дрегер, било установено, че шофьорът е с 2,34 промила алкохол в кръвта.

По-късно през нощта, автопатрул на районното бил изпратен на сигнал за възникнало ПТП в кв. "Остромила". Униформените се натъкнали на самокатастрофирал 25-годишен мъж. Неправоспособният водач на БМВ загубил контрол над превозното средство, поради употреба на алкохол и се блъснал в уличен стълб. Показанието на дрегера било 1,94 промила.

В ареста на Второ РУ и РУ Асеновград са задържани и двама водачи, шофирали под въздейстиве на наркотични вещества.  В сутрешните часове на 5 юли, при обход на улица "Тракия", автопатрул на районното спрял за проверка лек автомобил Ауди, управлявано от 37-годишен асеновградчанин. Пробата с техническо средство реагирала положително на метадон.

21-годишен млад мъж, също асеновградчанин, пък бил установен и задържан от служителите на реда да шофира личния си автомобил Ауди след употреба на наркотични вещества. По случаите са образувани  две бързи производства.