14-годишно момиче е пострадало при катастрофа в Пловдив. Инцидентът е станал вчера около 17.30 часа на изхода от града по пътя за Първомай. На място полицейски екип установил, че лек автомобил „Опел“ се е ударил в движещия се пред него лек автомобил „Сеат“, поради неспазена дистанция. От удара е пострадала пътничка на 14 години от блъснатия автомобил. Тя е настанена в болница за наблюдение, без опасност за живота. Водачите са тествани за наличие на алкохол в кръвта, а пробите им са отрицателна. Пътнотранспортното произшествие е отработено по административен ред.

Друг инцидент е станал в Пловдивското село Първенец часове по-рано. Около 14.15 часа при обратен завой на ул. „Съединение“ лек автомобил „Фолксваген“ не е пропуснал попътно движещия се лек автомобил „Ауди“ и го е блъснал.

При удара леко е пострадала 63-годишна пътничка в „Ауди“-то. Тя е прегледана от медицински екип и освободена за домашно лечение. Пробите с дрегер на двамата водачи са отрицателни. По случая е взето административно отношение.