101 нарушения на пътя само за няколко часа. Това показва резултатът от спецакция по безопасност на движението, проведена от служители на сектор Специализирани полицейски сили за времето от 11 ч. до 23 ч. на 7 септември. Проверките са осъществени на територията на РУ-Карлово и РУ-Хисаря във връзка с отчетено повишение на пътнотранспортни произшествия с пострадали и тенденция за неправилно използване на мобилни телефони от водачи на МПС, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Общо екипите са проверили 131 души и 111 МПС-та. Констатирани са 101 нарушения. Сред тях са 35 случая на неизползвани обезопасителни колани и 4 - на каски, нерегистрирани по надлежния ред 5 автомобила и 2 мотоциклета. 8 водачи са били неправоспособни, 2 са употребили алкохол до 1,2 промила, 6 са използвали GSM без необходимите устройства по време на движение, други 6 са били с нередовни документи.

По Закона за движение по пътищата са съставени 68 акта за установяване на административно нарушение и 26 глоби с фиш. Актове са издадени и по Закона за българските лични документи - 7, и по ЗМВР- 3. С полицейска заповед са задържани трима.

В РУ Хисаря и Карлово са започнати общо 5 предварителни проверки.