Драмата с убития добитък във ферма край село Тополово продължава. До момента собственикът на фермата Ангел Саралиев е загубил 29 животни, убити от кучета от съседно стопанство. Други 8 са тежко ранени и не е сигурно дали ще оцелеят. При последната атака две от овцете му са абортирали.

Кървавите атаки над животните започват преди повече от година. За това време на Саралиев са нанесени сериозни финансови щети от смъртта на животните му. Той е поискал обезщетение от собственика на кучетата, но той е отказал, тъй като не е доказано, че кръвожадните каракачанки са неговите. Според Саралиев кучетата, избиващи овцете му, са собственост на бившия ТВ бос Димитър Тянков и охраняват фермата на дъщеря му, намираща се на около 400 метра от имота на Саралиев.

Двамата фермери са имали множество скандали заради убитите животни, но до решение не се е стигнало. Саралиев е търсил помощ и от институциите – до момента е подал 3 жалби в полицията и една в прокуратурата. Резултат от тях също няма. Сложил е и видео-камери във фермата си, с които е заснел две от атаките на каракачанките.

Димитър Тянков прие екип на TrafficNews.bg във фермата на дъщеря си, но отказа да застане пред камерата ни, тъй като адвокатът му е препоръчал да не дава интервюта. Все пак Тянков заяви, че в случая е възможно кучетата, за които става дума, да са неговите.

„Гледах записа, но на него не може да се прецени дали са моите”, каза Тянков във връзка със записа от охранителните камери на Саралиев. Според бившия ТВ шеф проблемът е, че фермата на Саралиев няма охрана. Ако имало човек, който да пази имота и овцете, вътре нямало да могат да влязат нито кучета, нито диви животни.

Работниците във фермата на дъщерята на Тянков заявиха, че според тях нападенията над овцете са дело на чакали. Димитрина Павлова, която работи във фермата, разказа, че в нощта на последното нападение, тя и съпругът й били събудени от лая на кучетата в късните часове на нощта. Когато излезли навън, видели каракачанките на Тянков да прескачат оградата, гонейки глутница чакали.

Според тях овцете на Саралиев биват убивани от чакалите, а при предпоследния случай камерите са заснели каракачанките на Тянков след като те вече били изгонили дивите животни. Работниците казаха, че е добре да се види записа от цялата нощ на инцидента, а не само 2 конкретни минути.

Те също така отказват да вържат каракачанките. Аргументът им е, че ако вържат охранителните кучета, овцете във фермата на дъщерята на Тянков ще бъдат избити от чакалите и накрая няма да остане нито една овца.

Така случаят продължава да изглежда неразрешим. И Саралиев, и Тянков казват, че не искат да говорят един с друг.

Още за кървавата драма вижте ТУК

TrafficNews.bg