Поредната касапница се е разиграла миналата нощ във овцефермата на Ангел Саралиев в Тополово. Кучетата на другият голям фермер в района – бившият тв бос Димитър Тянков, са разкъсали 8 от животните в кошарата. Камерите, които фермерът е монтирал в имота си за заснели шокиращи сцени. На кадрите се вижда как три кучета прескачат оградата и се нахвърлят върху подплашените животни.  В продължение на час каракачанките гонят овцете, които в паниката трошат час от оградата. Кървавият резултат е 5 мъртви и 3 овце в тежко състояние.

„Обадих се в районното в Асеновград, за да съобщя за случилото се. Отказаха да ми изпратят патрул. Звъннах на районния инспектор , той ми обясни, че издирвал някакъв,  който късал плакати на кандидатите за  кметове и не можел да се занимава с моите овце. Предупредиха ме да внимавам и да не саморазправям.  Значи аз трябва да стоя и да гледам как някакви вълци ми унищожават стоката, а ако се опитам да и защитя- аз ще бъда виновен!“ възмущава се Саралиев.   

Фермерската  война в Тополово продължава вече цяла година при пълно бездействие на институциите.  Въпросните кучета вече са разкъсали 30 животни. В края на юни след екшън в Тополово, Саралиев  бе задържан в полицията.

Двамата скотовъди се срещнали край фермите си. Саралиев запитал съседа си кога ще му даде обезщетението. Тянков обаче го обидил и му заявил, че няма да види и една стотинка. Последвали остри реплики един към друг, а Тянков изкарал кучетата и започнал да ги насъсква срещу Саралиев. Той се скрил в колата, където била и жена му, но собственикът на кучетата тръгнал да отваря вратата на возилото като в другата ръка държал нож. За да се защити Ангел изкарал пистолета си и стрелял два пъти във въздуха, за да изплаши кучетата и Тянков.

След идването на полицията Саралиев е прибран за 24 часа в районното управление, но Димитър Тянков заплашил, че ще изпепели цялата му ферма. Наложило се в продължение на няколко седмици Саралиев да ползва въоръжена охрана. Тогава Тянков заяви, че срещу него е извършено покушение. „Смятате ли,че един човешки живот струва колкото живота на няколко овце?“ попита той. В последствие бе образувано дело, но съдиите прецениха, че Саралиев е стрелял при самоотбрана и не е имал никакво намерение да убива Тянков. 

Сега Саралиев е решил да сизира прокуратурата за поредното кръвопролитие, като подготвя няколко сигнала и до различни организации за защита на животните. "Днес работниците като видяха кървавата гледка си тръгнаха и казаха, че не могат да работят. Много от животните са бременни и сега може да абортират" възмущава се предприемачът. 

TrafficNews.bg