Камиони на природен газ, които почти не замърсяват атмосферата, пусна гигантът в превозите PIMK.  Компанията инвестира близо 10 млн. лева в 50 камиона, които вече се движат по пътищата. Екологичните показатели на Iveco NP400 са впечатляващи, като те изхвърлят 99 % по-малко финни прахови частици и 90 % по-малко нематанови въглеводороди, сравнение с най-масовите превозни средства с дизелов двигател Euro 6.

PIMK Green transport е заложил на природният газ, като едно от най-екологичните и чисти гориво за двигатели с вътрешно горене. Освен че са по-икономични и екологични, камионите съществено намалят и шумовите емисии в централните градски части и по време на нощни курсове.

През последните години от PIMK залагат на значителни инвестиции във въвеждането на екологичен транспорт. От компанията  показват своят отговорност към околната среда и битката с намаляване на CO2 емисиите.

Освен шосейната линия PIMK Green transport, от компанията създадоха и PIMK Rail, която оперира на Интермодалния терминал край Пловдив. Истински бум предизвикаха курсовете между Пловдив и Черкезкьой,  като всеки един от тях съдържа 34 вагона и 1400 тона товар в посока. Това на практика изкарва над 200 тира само за седмица от пътищата и граничните пунктове, с което се намалят и вредните емисии.

Пловдивска компания изкарва още тирове от пътя, качва ги на влак ВИДЕООт “ПИМК Рейл“ планират курсове до Бургас и Велс