Темата за събарянето на Бетонния мост, който свързва южната със северната част на града, не спира да вълнува пловдивчани и да поражда нови и нови въпроси. В няколко публикации TrafficNews.bg разкри каква ще бъде съдбата на това важно за града ни съоръжение и какви ще бъдат алтернативите. За много хора мостът е свързан с техните детски спомени и не желаят той да бъде премахван, защото са свикнали да минават през него за най-бързо достигане до централната част на Пловдив. Други пък са на противоположното мнение, че за доброто на града е да бъде премахнат Бетонният мост. Но трябва да има алтернативен вариант за преминаването от другата страна на жп линията.

Такъв план вече е създаден, след като бе решено да бъде изграден пробив под Централна гара. Когато тази пътна връзка бъде изградена, едва тогава ще започне събарянето на моста.  

Как ще изглежда пробивът под гарата и съдбата на Бетонния мост – митове и истини ВИДЕОПодземното съоръжение ще струва 45 млн. лева, стартът на дейностите през 2019-а

Какво мислят пловдивчани по темата „ЗА или ПРОТИВ премахването на Бетонния мост“, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ: