Пътят Блатница-Стрелча е в окаяно състояние и от дълги години очаква своя ремонт. За 17-километровия участък има изготвен проект, който включва и ремонт на водопровода в село Смилец. Реализацията на проекта започна миналата година, но поради липса на финансиране, реално бяха изпълнени едва 3 километра от шосето. Това е основна пътна връзка на общинския с областния център. Преминаването с автомобил през този участък е изключително затруднено. На много места има дълбоки пропадания и дупки, което създава предпоставка за инциденти и множество материални щети по превозните средства.

Това не е единственият проблем в района. В село Смилец например, което е с най-голямо население спрямо околните населени места, от години запустяват все повече емблематични сгради. Местното училище е оставено на произвола на съдбата от дълги години. То е със счупени прозорци, полусрутен покрив и продължава да се руши, а от общинската администрация не са предприели никакви мерки.

Сградата на така нареченото "Старо кино" е полусрутена повече от 20 години.

Гледката в селото е потресаваща, като след бомбардировка, сякаш там не живеят хора.

Въпреки това, там живеят хора – някои се занимават със земеделие, други с животновъдство.

На връх Великден, когато всяка година се провежда съборът в село Смилец и се събират много хора, чиито родове произлизат от тук, кметът на община Стрелча Иван Евстатиев реши да се възползва от момента. Именно на този ден той реши да открие нов лекарски кабинет в населеното място и да съобщи на микрофона какво още предстои да направи за селото. Подобно изявление се случва за първи път. Изпълнената заря също бе прецедент.

„Идват избори, ако сега не се рекламира, няма кога”, разказват местните жители.

Предизборната агитация на общинския кмет по време на селския събор – вижте във видеото:

Всички знаем, че тази година предстоят местните избори и тепърва започват предизборните обещания. Дали обаче е редно общоселските събирания, които се правят, за да се спазят традициите, да се използват за предизборна агитация, това едва ли е редно. 

Как малки и големи се млатиха в Смилец - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg