Новият булевард на Пловдив, който ще свърза Брезовско шосе с моста на Адата, ще бъде завършен до септември, това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев, който инспектира обекта днес. Работата по булевард „Северен“ бе спряна за три месеца заради метеорологичните условия, както и делата за отчуждаването на имотите. В крайна сметка всички пречки са изчистени и фирмата изпълнител има фронт за последните 340 метра от трасето. Следващите месеци предстои полагането на канализация, подземна инфраструктура, пътната част, тротоарите, както и изграждането на самото кръгово движение край моста на Адата.

Припомняме, че обектът струва около 10 милиона без ДДС и е част от финансирате по 30 милионния заем. Той ще е широк 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделителна ивица 2 метра и тротоари с велоалея. В момента се работи по изграждането на подземна и надземна инфраструктура, нова пътна конструкция, тръбни канали мрежи, улично осветление, светофари, водопровод, канализация, джобове за спирките.

Новият пловдивски булевард ще пресича целия „Северен”, правят кръгово с бул. „България” ВИДЕОБул. „Северен” ще започва от Моста на Адата и ще свързва Брезовско и Карловско шосе