„Нека да сме живи и здрави, да се пазим и да се уважаеми едни друг! Градове като Пловдив, където има много хора на малко място, отношенията между хората са много важни - да се усмихнеш на улицата, да дадеш път с колата, да направиш място на възрастния човек. Това са неща, които не са изхабени с времето”, каза кметът Иван Тотев. Той призова пловдивчани да бъдат по-толерантни към хората, които идват да живеят в града.  По думите му, за да изградят пловдивски манталитет са им нужни години,  за да свикнат с порядките и града.

„Трябва да ги уважаваме, те дават придадена стойност на града. В един момент ние всички сме били малцинство или пришълци.  Пловдив е уникален град, без аналог в целия свят и всички трябва да работим заедно.

Пожелавам си, да сме много позитивни, да направим една щастлива година, тъй като това е огромен успех за град ни да бъдем културна столица.

Благодаря на всички, които се отзоваха като доброволци, толкова приятно бях изненадан от всичко, което се случва покрай откриването.  Понякога с този хейт, който ни заливат може да си изкривиш представата за нещата, но реално не е така! Истината е, че пловдивчани горят с Европейска столица на културата. Аз го виждам и това ме изпълва изключително много с енергия!Успешна Нова година”, завърши кметът Иван Тотев.