Пловдивчани газят във вода. Хората, които са били на работа дневна смяна, се е наложило да останат на местата и през нощта заради придошлите води на улиците, на които работят. 

"Колегите бяха дневна смяна, нагазих във водата, за да отида за кафе за тях, че утре са отново от 7 на работа. Предпочетоха да са в офиса, отколкото да рискуват да се приберат. Вижте какво водно бедствие е на нашата улица", разказа пред TrafficNews.bg работеща на улица "Орловец".

По нейните думи при всеки дъжд, участъкът потъва под половин метър вода заради непочистените шахти. Като днешното наводнение обаче не помнят да се е случвало досега. 

"Всяко влизаше вътре. Партерният етаж е с две стъпала нагоре и въпреки това водата нахлу. Вдигнали сме техниката на високо", разказва потърпешва от същата улица. 

Продължават общите усилия на представителите на полицията, пожарната, Община Пловдив и Областна администрация за преодоляване на последствията от поройния дъжд в града. До момента няма постъпила информация за бедстващи и пострадали хора. На територията на града работят всички екипи от пловдивските служби на "Пожарна безопасност и защита на населението" и от Карлово и Стамболийски. В тяхна помощ са и по 2 автомобила от София и Кърджали с общо 10 помпи.

Служителите са получили над 650 сигнала за наводнени жилищни и обществени сгради, четири болници, избени помещения. По отношение на движението на автомобили се очертават няколко критични точки - на Коматевски пътен възел, кръговото на Скобелева майка, подлезът на Гладстон и части от бул. „Менделеев” и бул. „Санкт Петербург”. Три общински репатриращи автомобила изтеглят закъсалите коли. Работата на съвместните екипи за пълното нормализиране на обстановката продължава.

Отводнени са четири болнични заведения, изтеглени са автомобили с бременна жена, майка с две деца и майка с три деца от различни автомобили. Екипи са се отзовали на два сигнала за евакуиране на трудноподвижни хора.  

Тази вечер гръм е паднал на улица „Капитан Райчо“, точно до търговски център „Гранд“ в центъра на Пловдив. Той се е стоварил върху дърво на тротоарната ивица на сантиметри от търговския обект.

Пловдивчани извадиха и лодка в подлеза на "Гладстон". Сътвориха се и виц: Къде се влиза реда Гладстон?

Градушка удари част от Пловдив, силен дъжд вали в района*Валежите ще продължат и през новата седмица

Лошата новина за пловдивчани е, че синоптиците прогнозират валежите да продължат и през новата седмица.За понеделник в града под тепетата е обявен жълт код за обилен валеж. Очаква се в петък дъждовните облаци да се разнесат и да огрее слънце. Не се очаква захлаждане.

 

 

 

 

Подлезът на "Гладстон" - най-скъпият басейн в Пловдив след ремонта за 7 млн. леваСъоръжението е под вода, шахтите извират като гейзери

Как се чистят шахти с 1 млн. лева в Пловдив и можеше ли градът да не бъде под вода?Проблемът не бе с наводнения подлез на „Гладстон", а с липсата на нормални системи за отводняване

Река Гюрля излезе от коритото си! Има наводнени къщиПожарникари изпомпват водата от сградите