Пожарът в месокомбината край пловдивското село Войводиново нанесе щети за милиони левове. Най-тежко обаче инцидента ще се отрази на 300 души, които са разчитали на работата и редовното заплащане там. Тази сутрин собственикът на завод „Унитемп” е бил разстроен от случващото се, въпреки това е провел среща със служителите си. Посъветвал ги да си намерят друга работа, защото възстановяването на щетите щяло да отнеме време.

 „300 души остават на улицата”, казва Вангел Джамбазов. От 2 години и половина той работи в предприятието и всеки месец е разчитал на редовното заплащане. Като него са и останалите близо 300 служители.

„Много е притеснително, защото идваш си на работа редовно и изведнъж се случва това. От работодателя сме доволни, напред ни е давал заплатите, назад не ни е бавил”, споделя Михаил Христев.

Какво разказват хората, както и коментарите на шефа на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков и директора на РИОСВ-Пловдив Стефан Шилев – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

Пожарът избухва малко след 18,30 часа в неделя вечерта. На място се отзовават първоначално три екипа на пожарната с около 3 тона вода. Заради изключено напрежението от трафопоста, захранване нямаше и към пожарните помпи в завода. Така огнеборците бяха принудени да пренасят вода с пожарните автомобили до завода.

От пожарната служба на този етап не могат категорично да посочат причината за възникване на огъня.

 „Не бих казал, че има умисъл, но не изключвам никаква версия, защото не можем да бъде сигурни за нищо”, казва шефът на пожарникарите комисар Мангараков.

200 прасета – на поляна! Пожарът във Войводиново продължаваВ завода за месо работят около 300 души, няма пострадали

От екоинспекцията твърдят, че няма замърсяване на въздуха в района.

„Нека хората си стоят в помещенията, но все пак да не се притесняват, тъй като няма превишаване на нормите за опазване на човешкото здраве и нормите на законодателството”, казва шефът на екоинспекторите в Пловдив Стефан Шилев.

На място продължават да се борят с огъня 4 екипа на пожарната, а разследването на точните причини за възникването на пожара предстои.