Пореден случай на агресия на пътя. За това сигнализира читателка на TrafficNews.bg, която е потърпевша от арогантно отношение на друг водач на автомобил.

Дамата подала сигнала, работи като таксиметров шофьор в една от пловдивските фирми. В 1,30 през нощта тя изпълнявала курс от улица „Капитан Райчо” към район Южен. На булевард „Христо Ботев” пред нея се е движил черен автомобил много бавно в лявата лента за движение. Водачката му сигнализирала с фаровете, за да й освободи лентата, но той не реагирал. На първия светофар тя се изравнила с него. Тогава мъжът започнал да я снима. След потеглянето не таксито другата кола се залепила отзад и отново следвала фотосесия. На Сточна гара черната кола спряла отдясно. Водачът отново снимал, но този път следвали обиди и заплахи.

„Ще те уволня, ма. Ще страдаш”, крещял яростно шофьорът на колата, чийто номер нашата читателка заснела -  PB1000PA.

Таксиметровият автомобил потеглил, а клиентката в него също била шокирана случилото се.

Няколко десетки метра по-надолу, агресивният водач преминал с висока скорост през локва и изцапал жълтата кола.

Това вече било капакът. Таксиметровата шофьорка веднага позвънила на 112.

„Съобщих за агресивно отношение към мен и поисках да ме свържат с Второ районно. Дежурният обаче ми отговори, че освен мъмрене, водачът на черната кола няма да получи друго наказание”, разказва водачката на таксито.

„Аз си изпълнявам задълженията. Това ми е работата. Не знам защо не се обръща внимание на такива случаи? Защото съм жена ли или защото всеки може да прави каквото си поиска на пътя? Ако бях мъж, щеше ли да се държи така просташки?”, допълва тя.

Тъй като ние не сме институция, която да санкционира или да наказва, показваме поредния пример за агресия на пътя и се надяваме водачите да бъдат по-толерантни зад волана.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg