Жителите на село Войводиново ще излязат тази вечер на протест след нападение от роми над военнослужещ. Двама младежи от ромски произход са нападнали 33-годишен мъж, който се прибирал от ваденето на Богоявленския кръст в Пловдив вчера.

Инцидентът е станал по обяд пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на Специализираните полицейски сили, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

От пресцентъра на МВР заявиха за TrafficNews.bg, че инцидентът е станал вчера около 13.30 часа, като двама младежи на 17 и 21 години са били задържани заради нанесен побой над 33-годишния мъж. Той е бил откаран в болница и след преглед е бил освободен за домашно лечение.

Вижте ВИДЕО на ТРАФИК ТВ от протеста тази вечер:

Братята роми, пребили снайперист във Войводиново, остават 72 часа в арестаЖандармерия и спецполицаи пазят реда в селото по време на протеста

Срещу двамата побойници е започнало досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда  по хулигански подбуди .

Протестът е насрочен тази вечер от 18.00 часа пред църквата в селото.

„Искаме ромите, които всички живеят в незаконни къщи да бъдат изселени оттук! През годините те станаха страшно много. Ако допреди 15 години бяха 10-20, в момента са стотици! Страх ни е за децата ни”, каза жена от селото пред наш репортер.

Очаквайте подробности!

Снимка: ИЛЮСТРАТИВНА