Пловдивският окръжен съд потвърди определение на Районен съд Пловдив, с което беше взета мярка за неотклонение „Гаранция” в размер от по 2500 лв. по отношение на Илина и Георги, които са обвинени, че са държали бардак под тепетата.

Илина е на 22 години, а Георги на 48 години. Двамата освен с общ бизнес са и двойка, живеят в Пловдив. 

До момента е установено, че обвиняемите за периода от септември 2015 до май 2016 година склонявали три жени, на възраст между 21  и 33 г., към проституция, като им създали профили в интернет със снимки и предоставяли помещения за тази дейност на няколко адреса в Пловдив.

Данните от разследването сочат, че жените давали на Илина половината от заработените суми за сексуалните услуги, както и пари за ползването на помещенията. При повикване те трябвало да посещават и други адреси, като до тях били превозвани с таксиметров автомобил, шофиран от Георги.

Съдът намери, че е налице обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които им е повдигнато обвинение, като счете, че не е налице реална опасност двамата обвиняеми да се укрият.

Съдът счете, че реална опасност Илина и Георги да извършат престъпление е налице, но тя не е с такъв интензитет, че да обоснове вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Определението е окончателно.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg