Джакузи в луксозен хотелски комплекс Беркут в Брестник засмука 4-годишно дете. Това разказа притеснената майка пред репортер на TrafficNews.bg.

Инцидентът е станал на 22 септември. Семейството пристигнало в хотела за трите почивни дни. Веднага след като се настанили в хотелската част, слезли в СПА центъра.

„На влизане изрично прочетох правилника за ползване на съоръженията. Там никъде не беше упоменато, че е забранено за деца. Единственото беше указано, че деца до 14-годишна възраст не се допускат без придружител. Влезнахме вътре и децата поискаха да отидат в джакузито, защото водата беше по-топла от тази на басейна. В момента на инцидента в джакузито бяха съпругът ми, детето ми и наша приятелка с нейното дете, т.е. имаше непрекъснат родителски контрол”, разказва майката на малчугана.

Докато хлапетата играели в джакузито, изведнъж детето на пловдивчанката започнало да крещи. Родителите веднага се притекли на помощ.

„Отне ни няколко минути да го отскубнем”, допълва майката.

Когато успява да измъкне детето си, тя видяла, че върху една от помпите няма решетка.

Детето веднага било отведено в болница. За щастие няма много сериозни травми, които да налагат оперативно лечение.

Родителите се обърнали към ръководството на хотелският комплекс. От разговора им е станало ясно, че човекът, отговарящ за поддръжката на съоръжението, е знаел за проблема. Въпреки това, нова решетка не е била сложена.

Какво се е случило и каква е позицията на собственика на хотелския комплекс Иван Маринов – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

 

Очаквайте подробности по случая!