Няколко часа, след като полицията в Пловдив се обърна с призив към гражданите, за да бъде разпозната млада жена, откраднала парите за лечение на болния от левкемия Ники от Пловдив, читатели на TrafficNews.bg разпознаха издирваното лице. 

Става въпрос за Варта Шопова. Както нейни колеги от университета, така и нейни приятели позвъниха в редакцията ни, за да съобщят, че Варта е момичето от снимките на МВР. Тя е в 5 курс на МУ-Пловдив. От време на време се занимавала с благотворителни инициативи.

"Трудно е да повярваш, че е способна да извърши такова нещо, но щом МВР я издирва, явно не са чисти нещата", коментира позната на девойката. 

Полицията издирва момичето заради кражбата на парични дарения за лечението на Николай. Оказа се, че на 12 април младата жена е взела кутия с дарения , като е казала на  служители на търговска верига „Кауфланд” на ул. “Брезовско шосе” в Пловдив, че е представител на ангажираната с благотворителната кампания фондация „Кауза Ники” .

На видеокамерите се вижда как тя се подписва, а служителите броят пари. После тя си тръгва. Парите, събрани в кутиите от даренията, имат право да взимат само родителите на момчето.

Полицията все още търси хора, които могат официално да разпознаят момичето от снимките и които разполагат с информация за нея. Те могат да се обадят в Трето РУ-Пловдив на тел. 032/932 003 и 032/622 387.

Въпреки опитите ни, Варта не беше открита за коментар. Няколко часа по-късно тя отговори на съобщенията ни - какво разказа Варта - ЧЕТЕТЕ ТУК

Припомняме ви, че кампанията за 23-годишния Ники от Пловдив бе подновена. Пловдивчанинът бе приет в клиника Хелиос, Висбаден, през месец март и премина успешна трансплантация на стволови клетки. За нещастие обаче са се появили усложнения и Ники постъпва вече за четвърти път в болницата, а средствата за лечението недостигат.

Подробностите за случая със снимките от МВР - вижте ТУК!

ВАРТА ИМА СНИМКИ ДОРИ СЪС СТЕФАН ДАНАИЛОВ

ПО ИРОНИЯ НА СЪДБАТА ЕДИН ОТ ПОСТОВЕТЕ НА МОМИЧЕТО ГЛАСИ СЛЕДНОТО: 

ЕТО И СНИМКИТЕ, РАЗПРОСТРАНЕНИ ОТ МВР:


TrafficNews.bg