Когато си помислим за масаж, веднага в ума ни се появява малка тъмна стаичка с масажна маса по средата, запалени свещи, ароматни масла, квалифициран масажист, който да ни накара да се отпуснем в ръцете му, и ние, на ръба на душевното спокойствие. Има и едно друго място, където можем да се потопим в спокойствие и да усетим насладите, които носи масажа. Това място е вкъщи, а квалифицираният масажист всъщност е половинката ни. Ето една техника, която не само ще донесе и на двамата спокойствие и релаксация, но и ще издигне връзката ви на по-високо ниво.

Първо, малко увод в движението, наречено Тантра. Тантра означава връзка, цялост. Тантра е религиозна философия, занимаваща се с духовни практики и ритуални системи, чиято цел е освобождение от незнанието и цикъла на прераждането. Тантризма е търсене на духовно съвършенство и духовна сила. Неговата цел е да се достигне пълен контрол на собственото съзнание и на всички природни сили и така да достигне единство с космоса и божественото. Тантричният масаж свързва двамата в едно цяло, движенията са бавни, чувствени и методични. Масажът се прилага в няколко различни стъпки.

1. Подготовка. Ароматните свещи и клечки са задължителни за отпускането, откъсването от сивото ежедневие и превключването на романтично-чувствена вълна. Най-подходящи са леките аромати на кедър или сандалово дърво. Масажът се прави върху удобна постелка на земята. Преди това се оттървете от цялата техника, която може да ви разсейва. Достатъчно е само диск с нежна музика..

2. Идва най-трудната част - отпускането. За да се отпусне той, трябва и ти да си отпусната, а това е доста трудно, имайки в предвид ежедневния стрес, на който сме подложени. Но и тук си има техника. За да постигнеш вътрешно равновесие, приложи следната основна техника от йога и тантра. Затвори очи и се концентрирай върху начина, по който се повдигат и спускат гърдите ти докато дишаш, усети как въздухът влиза и излиза от тялото ти - от езотерична гледна точка това е способ за зареждане с жизнената енергия пранаяма.

3. След като си се освободила от натрупания стрес е време да започнеш с масажа. Много е важно да избереш подходяща поза, за да не се измориш докато го масажираш. С първите докосвания опознаваш тялото на масажирания. Ето защо е изключително важна уводната хореография: той лежи по корем, ти седни отстрани до него с подвити под себе си крака и внимателно положи длани напречно на гърба му, като едната е в зоната на кръста, а другата - между лопатките. Затвори очи и почувствай кожата му под дланите си, опитай се да си представиш, че се сливаш с него напълно и между твоите ръце и неговия гръб няма граница. След това, докато го галиш нежно с едната си ръка, с другата нанеси масажно масло върху гърба и краката. Всички докосвания са много нежни, постепенни, грациозни, концентрирани и наситени с внимание. И предизвикват усещане като от допир с меки котешки лапички. Според тантра нереализираната сексуална енергия се складира в областта на кръста. Следователно трябва да обърнеш особено внимание на тази зона. Докато той все още лежи по гръб, смени телесните кръгове от предната точка със следното движение: от мускулите, странично на гръбначния стълб на нивото на врата тръгни бавно надолу към кръста, като с възглавничките на палците правиш малки кръгови движения в хоризонтална посока от прешлените на гръбначния стълб навън, като си помагаш с тежестта на тялото си. И кръгче след кръгче се премествай към кръста. Когато стигнеш до него, мислено нарисувай триъгълник с връх опашната кост. И с палците направи бавен усърден масаж на цялата му повърхност.

4. Финал. След като той се отпусне максимално и почувства прилива на енергия, който ще му донесе тази чувствена поредица от докосвания, ще му се прииска да ти се отблагодари по най-приятния начин...

TrafficNews.bg