И мъжете, и жените имат задръжки да коментират свободно сексуалните си желания. Компютърът им обаче може лесно да издаде за какво си фантазират под завивките. На практика и двата пола гледат порно (дамите все още не си признават в повечето случаи) и това какво им харесва издава много за самите тях.

Докторантът от Харвард Сет Стефънс-Давидовитц е направил изследване, с което разкрива какво издава ровенето в интернет за нашата сексуалност. Публикувал е резултатите в книгата си Everybody Lies.

Сред анализите му попада и интересът на дамите към порно платформи като Pornhub. Сет твърди, че представителките на нежния пол изненадващо харесват лесбийско порно. 

„Около 20 % от търсенето на жените в порно сайтове е за лесбийско порно. И става въпрос за хетеросексуални жени“, твърди в книгата си ученият.

Стефънс-Давидовитц също така потвърждава, че видеата за възрастни, в които има насилие над жени, също се радват на голяма почит от страна на нежната половина на населението.

„Порното с насилие е доста популярно сред жените. Много повече, отколкото при мъжете. Това обаче няма нищо общо с културните навици или семейното положение на жените. Афинитетът към подобно порно е еднакъв при жените от различните краища на света, а не при тези, които често влизат в ролята на жертви по подобен начин и в реалния живот“, твърди още Сет.

Това не е особено изненадващо, тъй като скорошно проучване показва, че около 62 % от жените си падат по по-груб секс.