Масово българите в испанския град Малага решиха да упражнят правото си на глас. Ето писмото до редакцията на TrafficNews.bg от Бойка Ангелова - Председател на Асоциация "Българска роза" и Председател на СИК за бългалите в Малага. 

"Ние членовете на Асоциация "Българска роза", град Малага присърце се наеxмe с организирането на Избори 2014 и въпреки трудностите се справихме повече от отлично.

В дните прeди изборите бяха регистрирани 43 души желаещи да упражнят правото си на глас.В секция № 123 в гр. Малага гласуваха 307 граждани на Република България. Голяма част от гласопoдавателите бяха лично поканени от нас, друга част бяха туристи поканени от приятел на Асоциацията ни, който е екскурзовод в Испания и използва възможността нашите сънародници да упражнят правото си на глас.
Дойдоха и гласоподаватели от различни краища на Андалусия-Кадиз,Гранада,Кордоба,Торе дел мар,което е показателно за отличната дейност и организация на членовете на Асоциация "Българска роза", Малага. Изборният ден премина спокойно,без инциденти,възражения и жалби. Хората, които идваха да гласуват бяха оптимистично настроени, надяват се чрез своя глас да допринесат за промяна към по-добър живот, защото се вълнуват oт всичко, което се случва в България . Там са техните близки, родители, съпрузи, деца, внуци, и не им е безразлично как живеят те.

Гражданите, които гласуваха знаеха, че:
- купуването и продаването на гласове е престъпление;

- ако избирателната активност е висока: купените гласове ще съставляват малък процент и на практика ще се обезсмислят;

- ако избирателната активност е ниска: купените гласове ще съставляват съществен процент и е възможно да решат изхода от вота;

- ако гласувате: ще спомогнете за повишаването на избирателната активност и за обезсмисляне на купените гласове;

- ако не гласувате: ще спомогнете за понижаване на избирателната активност и ще повишите значимостта на купените гласове;

- ако гласувате с недействителна или с празна бюлетина: на практика не сте гласували;

Използвам момента да изразя благодарността си към членовете на СИК в лицето на Атанаска Тодорова,Веска Бойчева (членове на Асоциация "Българска роза"),Анита Дончева от МвНР-България и Петър Върбановски за подкрепата при осъществяването на спокойни избори.
Също така благодаря на Пламена Димитрова,Дарина Ангелова и Цветелина Митева за поддържането на българския дух пред избирателната секция със знаме в ръка облечени в български народни носии. За тях беше удоволствие да запечатат в снимка този вълнуващ момент от изборите с всеки, които желаеше.

TrafficNews.bg