Отложени официални събития и анулирано посещение в Казахстан - това подхрани спекулациите къде е руският президент? Владимир Путин не се е появявал публично от 5 март, когато се срещна с италианския премиер Матео Ренци. Липсата на държавния глава буквално взриви социалните мрежи с теории - някои достоверни, други - коя от коя по-абсурдни.

Хаштагове "Къде е Путин" и "Путин почина" са само върхът на гигантския айсберг в социалните мрежи за мистерията къде е руският президент. Пред вратите на руското посолство в Киев някой пък беше оставил огромен погребален венец, а в Украйна отидоха и по-далеч - в анимационното филмче извънземни атакуват Кремъл и отвличат Путин. 
Като оставим настрана абсурдните теории, че Владимир Путин е отвлечен от извънземни или се е присъединил към "Ислямска държава", спекулациите около отсъствието му заливат всички медии. Най-често се говори, че той е болен от рак, получил е инфаркт или инсулт, възстановява се от пластична операция и има проблеми с разузнаването заради убийството на опозиционера Борис Немцов. 

Друг слух е, че сочената за любовница на Путин - гимнастичката Алина Кабаева, е родила в Швейцария и президентът е при нея. Шегувайки се, че ще организира състезание за най-добра журналистическа измислица, говорителят на Путин коментира: „Няма абсолютно никакви основания за безпокойство около здравословното състояние на Владимир Путин. Той е напълно здрав. Всичко е наред с президента и той работи съгласно традиционно пренатоварения си график".

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg