Полицията в Австралия се е натъкнала на случаи на открити игли в ябълка и в банан, което задълбочи кризата, започнала с намирането на ягоди със скрити игли в тях.

Служителите на реда твърдят, че са се сблъскали с над 25 случая на плодове със скрити игли в тях, във всичките шест щата на Австралия.

Според news.com.au, скрити игли са били окрити в банан и в ябълка, закупени в различни части на Сидни.

Засега двама души, които случайно са погълнали иглите, са посетили болница, въпреки че никой от тях не е сериозно пострадал.

В тази снимка на 7News се вижда игла, открита в кутия с ягоди.

Снимка: 7News/YouTube

Жертвите

Хората започват да откриват игли в ягодите си по-рано през месеца, след като мъж в Куинсленд, Североизточна Австралия, публикува пост в социалните медии, в който твърди, че неговият приятел случайно погълнал половин игла за шиене, докато ядял ягоди и се наложило да посети болница, пише Business Insider.

"Той отхапа от ягодата и погълна половин игла. След това проверихме и останалите ягоди и открихме, че в една от тях имаше скрита игла“, написа Джошуа Гейн във Facebook.

21-годишната Хоани Хърн от Куинсленд е откарана в болница, след като поглъща половин игла и получава остри стомашни болки на 9 септември, според The Courier Mail.

До тази седмица във всичките шест австралийски щата има случаи на открити игли в плодове, като според News.com.au, те вече наброяват 26.

Вчера мъж в Йорк, Западна Австралия, открил игла, докато миел ягодите си. Днес полицията пък е получила информация за още открити игли в няколко предградия на Пърт.

Властите все още нямат идея кой стои зад това.

Засега остава неясно как иглите се озовават в пакетирани ягоди, закупени от магазина, и на какъв етап от производствения процес плодовете са били компрометирани.

Местните власти в Куийннсленд предлагат 100 000 австралийски долара (72 000 щатски долара) за информация, която може да помогне за разплитането на случая, информира News.com.au.