Депутатът от Радикалната партия на Украйна Сергей Лященко, който поруга паметта на починалия внезапно на 20 февруари представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, загина при зверска катастрофа в нощта на 24 февруари, съобщава РЕН.тв. 

Шофьорът на маздата, до когото седял депутатът, изгубил контрол над колата и се врязал в ограда. Лященко загинал намясто, водачът бил откаран в болница.

След смъртта на руския дипломат Лященко качи на стената си в социалната мрежа подигравателен пост във връзка с кончината на Чуркин, съобщава ПИК. "В казана, в който варят Чуркин, липсва дафинов лист", написа Лященко.

Припомняме, Украйна блокира приемането на декларация на председателя на Света за сигурност на ООН, посветено на кончината на Виталий Чуркин, постоянният представител на Русия в ООН.

„Това е същността на днешната украинска „власт“: нищо хубаво не могат да направят, само вредят на всички, включително и на себе си“, изкоментира говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова тогава.

Виталий Чуркин почина вчера на работното си място само ден, преди да навърши 65 години.