Мъжът, който простреля фатално руския посланик в Анкара Андрей Карлов, е турски полицай. Това предава AFP, цитирана от Фокус. „Нападателят е полицай“, разкри кметът на турската столица Мелих Гьокчек в профила си в социалната мрежа туитър. Вестник Yeni Safak публикува инициали на мъжа – М.М.А. Според изданието той е работил към турските специални подразделения за справяне с масови безредици.

Той е бил уволнен от служба преди няколко месеца във връзка с разследването на юлския опит за държавен преврат в страната, предава TACC. Съответната информация бе разпространена от изданието HaberTurk.

В Twitter се разпространява информация, че е открит профила на убиеца на руския посланик. Според информацията в него, той е полицай и кюрдски активист. В него се вижда и снимка на убиеца с униформа на полицай. Съобщава се, че името му е Мевлют Мерт Атлинтас. Роден е през 1994 година. Завършил е полицейска школа в Измир.

22-годишният Алтинташ е бил уволнен от органите на реда в хода на разследването на опита за преврат в Турция от миналото лято. Отбелязва се, че Алтинташ е участник в организацията ФЕТО на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, пише HaberTurk.

Установено е, че той е успял да проникне през охраната на изложбата с помощта на фалшиви документи.

Видео от нападанието ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Първата новина за атентата четете ТУК

TrafficNews.bg