Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа и препрати днес в любимия си Туитър поредица от язвителни съобщения по адрес на специалния прокурор Робърт Мълър, Барак Обама и семейство Клинтън, предаде Франс прес, цитиран от БТА. "Бандата на разярените демократи на Мълър неправомерно изисква от свидетелите да лъжат за фактите. Това е нашата епоха Джоузеф Маккарти!", написа Тръмп, имайки предвид сенатора републиканец, който през 50-те години на миналия век поде кампания срещу всеки заподозрян, че е комунист или че симпатизира на режима в Москва, известна като "лова на вещици".

Американският президент често използва този израз за разследването на Мълър за възможен сговор между Москва и хора от предизборния му екип през 2016 г. Малко по-късно Тръмп препрати още четири туита от акаунт, наречен "Дъ Тръмп трейн", представящ се като акаунт на симпатизанти на президента.

В един от туитовете има фотомонтаж, показващ няколко видни демократи - редовна мишена на Тръмп - зад решетките. Сред тях са Барак Обама, Бил и Хилари Клинтън, директорът на предизборния екип на Хилари Клинтън през 2016 г. Джон Подеста, Робърт Мълър и бившият директор на ФБР Джеймс Коми. Текстът гласи: "Сега, след като се доказа, че сговорът с Русия е лъжа, кога ще започнат делата за измяна?".