Поредна тежка нощ в Бейрут - в ранните часове имаше серия експлозии в ливанската столица.

Въпреки сложната ситуация летището в Бейрут продължава да работи - в ход е мащабна евакуация на чужди граждани. Твърди се, че при удар по Дахия - предградие на ливанската столица, смятано за крепост на Хизбула, е убит Хашем Сафиедин - лидер на политическото крило на групировката, сочен за наследник на убития преди седмица шейх Хасан Насрала.

Сраженията между бойците на Хизбула и израелските военни се ожесточават, твърди Ройтерс. От Вашингтон президентът Джо Байдън каза, че ако беше на мястото на Израел, би помислил и за други варианти за атака, освен да атакува петролните находища в Иран.

"Израелците не са решили как или какво ще атакуват, това се обсъжда. Мисля, че ако аз бях на тяхно място, щях да мисля за алтернативни варианти, освен удари по петролните находища. Израелците имат пълно право да отговорят на яростните атаки срещу тях - не само от страна на иранците, но и на всички, на Хизбула, на Хутите. Но истината е, че те трябва да бъдат много по-внимателни с цивилните жертви", заяви Джо Байдън, президент на САЩ.