Извънредно положение е обявено в окръг Кърн в южната част на щата Калифорния заради земетресениетос магнитуд 6,4 по Рихтер, което удари САЩ навръх националния им празник. 

Епицентърът е до град Риджкрест, на около 170 км североизточно от Лос Анджелис. Пожарната се е отзовала на десетки сигнали и за пожари, и за нужда от медицинска помощ. Местните власти съобщиха, че няма тежко пострадали, но няколко човека са ранени от падащи предмети.  На места е спрян токът и газоподаването.

Силният трус е усетен в цял Лос Анджелис. Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресението е било почувствано в район с население от около 20 милиона души, пише БТВ.

Президентът Доналд Тръмп побърза да успокои, че „ситуацията е под контрол”.

"Живея в Лос Анджелис цял живот - написа в Туитър режисьорката Ава Дюверней. - Това е най-дългото земетресение, което съм преживяла. Не тресеше, а люлееше. Но беше дъъъълго. Беше толкова дълго, че си помислих "Това ли е голямото земетресение? . . . Уважавайте Майката Природа. Тя е шефът.", написа Ава Дюверней.

Хали Бери препрати написаното от Ава Дюверней и добави: "Беше влудяващо".

Марая Кери коментира "Помислих си . . . да се изтърколя ли от леглото и да ида до вратата? Аз съм от Ню Йорк, не мога да се справя с това!".