Най-малко осем души са загинали, а 24 са пострадали при рухването на многоетажна сграда в район на египетската столица Кайро, пише BBC. Десетките пострадали са настанени в болница. На място се провежда спасителна операция. Претърсват се руините zа тела нa затрупани и жертви. 

Причините за смъртоносния инцидент се изясняват. По данни на МнВР няма пострадали български граждани при рухването на сградата, съобщиха от външно министерство.

По информация на посолството ни в Кайро, рухналата сграда е в квартала Геср ал Суец, в близост до международното летище като към момента няма данни за пострадали или загинали чуждестранни граждани.

По-рано презденя пък 32 души бяха убити в Тахта, на около 230 мили южно от Кайро, след като два влака са се сблъскали. Железопътният орган на страната заяви, че аварийните спирачки в първия влак са били задействани от "неизвестни лица", в резултат на което влакът е спрял. След това вторият влак се блъсна в първия отзад. Последвало е дерайлиране на влаковите компазиции, съобщава SkyNews.