Спасителните операции след мощното торнадо, което удари североизточната китайска провинция Ляонин в сряда, продължават. Шестима загинаха, 190 са ранените, а 9 900 засегнатите от бедствието, информира Радио "Китай", цитирано от 24 часа

Торнадото, което бе със скорост на вятъра от 23 м/с и продължи 15 минути, се развихри в гр. Кайюан около 17:15ч. в сряда, заявиха от градската управа.

Над 800 спасители, сред които полицаи, пожарникари, медици и електротехници, помагат в справянето с щетите от бедствието. Те са разделени в 10 екипа и се борят с времето в издирването на изчезнали, в лечението на ранените, настаняването на пострадалите и възстановяването на електричеството и транспорта. Най-тежко пострада индустриалния парк в западната част на града и съседните му жилищни квартали.

В четвъртък сутринта спасителните екипи разчистваха развалините и търсеха затрупани работници в дузината разрушени от торнадото фабрики. Бедствието нанесе щети и на над 4300 жилищни сгради, с много счупени прозорци и срутени външни стени, бяха унищожени и около 100 хектара посеви.

Около 210 души са спасените от увредените сгради, а 1 600 евакуирани на безопасно място. 63-ма са настанените в шест от местните болници, заявиха от управата на града.