Най-малко петима души са загинали, а над 30 са били ранени, след като влак се е врязал в обществен автобус близо до Тунис.

Автобусът се разцепил на две, когато бил ударен на релсите около 7.00 часа местно време. Инцидентът станал близо до Сиди Фаталах, на около 10 км южно от тунизийската столица. Това съобщава Агенция "Франс прес", позовавайки се на вътрешното министерство на Тунис, цитирана от Блиц.

В съобщението на министерството се посочва, че петима души са загинали. Други 34 души са откарани в болница. Много от тях имат сериозни наранявания. Местна радиостанция съобщава за поне 42-ма пострадали. Автобусът принадлежи на службата за обществен транспорт в град Набьол, на около 50 км южно от Тунис.

"Започнало е разследване, за да се установят обстоятелствата и да се определи кой е отговорен", обясни директорът по комуникациите за националната железопътна компания Хасен Миади.

Властите в Тунис призоваха за огромно внимание по пътищата след инциденти, включително катастрофа между автобус и камион през август, при която загинаха 16 души. Ранените тогава бяха 85. През 2015 г. в доклад на Световната здравна организация (СЗО) Тунис бе на второ място по смърт при катастрофи на глава на населението в Северна Африка. Тунис се нарежда след разкъсваната от война Либия.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg