Германските власти съобщиха днес за първите два смъртни случая от коронавирус, предаде ДПА. Те са в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, най-тежко засегнатата от разпространението на вируса. Едната от жертвите е 89-годишна жена в град Есен, за която е потвърдено, че се е заразила с коронавируса във вторник.

По-рано местен служител в провинция Бранденбург заяви пред ДПА, че между 4000 и 5000 души са под домашна карантина заради предполагаем случай на коронавирус. Институтът "Роберт Кох", държавният институт, отговорен за контрола и превенцията на болестите в Германия, съобщи днес, че потвърденият брой на заразените е 1112 души.

Четири вече са смъртните случаи от коронавирус във Великобритания, предаде ТАСС, като се позова на информация, съобщена днес от британския министър на здравеопазването Мат Ханкок. Потвърдените случаи на коронавирус в Обединеното кралство са 319. Двама от основните кандидати за кмет на Париж отмениха заради коронавируса последните си предизборни прояви преди вота тази неделя, предаде ДПА.

Досегашната кметица на френската столица Ан Идалго и кандидатът на Зелените Давид Белиар заявиха, че отменят проявите си заради новите правителствени забрани за събития с над хиляда души. Кандидатката на "Републиканците" Рашида Дати, за която социологическите проучвания прогнозират, че ще се състезава за първото мястото на изборите в неделя, не отмени планираната си за тази вечер предизборна проява с участието на бившия президент Никола Саркози. Предизборният щаб на Дати обяви обаче в Туитър, че в проявата ще могат да участват само 900 души.