Училищата в цяла Англия отварят за всички ученици. Това е първата стъпка на премиера Борис Джонсън за облекчаване на заключването.  Учениците там са прекарали месеци да учат дистанционно. Тези, които се връщат в средните училища, ще спазват допълнителни мерки за безопасност, включително носене на маски в класните стаи и бързи тестове за Covid-19, предаде SkyNews. 

Учениците от средните училища и колежите ще бъдат носят маски за лице в класните стаи и там,  където социалното дистанциране не може да бъде спазена като мярка. Учениците от началното училище не са длъжни да носят предпазни средства върху устата и носа си.  

Освен това ще се правят ще два теста за COVID-19 на седмица, за да идентифицират асимптоматични носители на заразата. Близо 57 милиона комплекта за тестване вече са доставени в училища и колежи. След три първоначални теста на място, учениците ще получат два бързи теста, които да използват всяка седмица у дома. 

По-дългите учебни дни и по-кратките летни ваканции са част от разглежданите варианти, за да се  подпомогнат учениците с наваксването на  загубения материал, каза министърът на образованието Гавин Уилямсън.