Полицията в чикагското предградие Дес Плейнс е арестувала българин по обвинения за притежаване и разпространение на наркотици. Властите се появили в дома на 39-годишния Калоян Лoзев малко преди 8 ч. сутринта на 14 ноември. 

В апартамент на улица „Бъруин” те открили над 5 кг канабис и съоръжения за употреба на наркотици и веднага го закопчали. Властите засега отказват да дадат повече информация във връзка със случая, съобщава BG VOICE.

Засега няма други заподозрени или задържани.

Срещу Лозев са повдигнати три обвинения – за притежание на марихуана, за притежание на съоръжения за употреба на наркотици и за притежание на наркотици в големи количества с цел продажба на други индивиди. Срещу него е заведено и дело във втори областен съд на окръг Кук (Cook County).

Проверка в съда показа, че Лозев е излязъл на свобода срещу гаранция от 25 хил. долара и трябва да се яви на следващото заседание, за да не наруши гаранцията си.

Според законодателството на щата Илинойс притежанието на канабис в количества над 5 килограма е углавно престъпление, което се наказва със затвор между 4 и 15 години и глоба до 25 хиляди долара.

Следващата дата, когато съдът ще гледа делото на Лозев, е 10 декември.