Черните кутии от катастрофиралия над Черно море руски военен самолет Ту-154 още не са намерени, заяви в отговор на въпрос на журналисти министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков, предаде ТАСС. Самолетът се разби вчера в морето край руския курорт Сочи минути след излитането си, оцелели няма.

26 декември е ден на траур в Руската федерация в памет на жертвите на катастрофата.

Самолет Ту-154 на руското министерство на отбраната се разби в сутрешните часове в неделя в Черно море, две минути след като излетя от Сочи с 92 души на борда на път за Латакия, Сирия.

С него пътуваха военни, журналисти и певци от прочутия руски военен хор "Александров", които щяха да изнесат новогодишен концерт в руската военна база Хмеймим в Сирия. Няма оцелели. В самолета бе и руска лекарка, известна с хуманитарната си дейност в зони на военни конфликти.

Руският министър на транспорта Максим Соколов каза, че се разследват всички възможни причини за катастрофата, но добави, че засега е рано да се говори за терористичен акт. 

Екипажът на самолета не е съобщил за технически проблеми.

Самолетът е бил технически изправен преди излитането, а командирът на екипажа, военният пилот първи клас майор Роман Волков - много опитен.

Отломки от самолета са намерени на 1,5 километра от брега на Сочи на дълбочина от 50-70 метра. В издирвателните операции след катастрофата край Сочи участват 3500 души, които работят на смени. В тях са включени и 39 кораба и катера, 135 специалисти водолази и 7 дълбоководни апарата.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg