Телата на още двама загинали бяха намерени в района на катастрофата на руския военен самолет Ту-154 в Черно море, предаде ТАСС, като се позова на представители на силовите структури.

"Днес бяха намерени двама загинали и части от тела. От началото на операцията по издирване са намерени телата на общо 13 загинали", съобщи един от тези източници, информира novini.bg. Тази сутрин в Москва пристигна първият самолет с тела на жертви при самолетната катастрофа. Те бяха откарани за разпознаване в център по съдебна медицина и криминалистика към министерството на отбраната.

Водолази извадиха от дъното на Черно море фрагмент от средната част на фюзелажа на разбилия се самолет, съобщиха от оперативния щаб. По-рано днес бяха намерени други отломки. Самолетът се разби вчера рано сутринта малко след излитането си от летище "Адлер" в град Сочи. Предполага се, че всички 92 души на борда са загинали.

Катастрофата на Ту-154 в Черно море може да е в резултат на претоварване и отказ на техниката, съобщава пред Интерфакс запознат със ситуацията източник, цитира пък Фокус. „Свидетелските показания и други обективни данни, получени в хода на разследването, говорят за това, че самолетът не е успя да набере височина и поради някаква причина – вероятно претоварване и техническа неизправност, е паднал в морето“, казва източникът.

Той допълва, че „на този етап версия за атентат е практически изключена“. „Наличните обективни материали, включително и показания на очевидци, опровергават тази версия“, каза той. По думите му, очевидците разказват, че самолетът необичайно дълго летял ниско, не е набирал височина, и по този начин приоритетна версия става тази за техническа неизправност.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg