Китаец е арестуван за опит за убийство на бременната си съпруга, блъскайки я от скала по време на пътуването им в Тайланд.

32-годишната Уанг Нан, която е бременна в третия месец, оцелява от 34-метрово падане в Pha Taem National Park в провинция Убон Рачатани на 9 юни. Тя има фрактури на краката, ръцете и врата си. Нероденото й дете обаче е невредимо.

Уанг първоначално казва на полицаите, че е паднала от скалата. Местните власти обаче подозират, че това не е истина, според The ​​Nation. След разследване жената най-накрая представя нова версия и обвинява съпруга си - 33-годишния Ю Шиаодун, че я е блъснал, надявайки се да наследи нейното богатство от над 3 млн. долара, с които да изплати дълговете си.

Тайландските полицаи подозират съпруга, след като го откриват да стои на разстояние от мястото, на което спасителите оказват помощ на жена му след падането.

Преводачът в болницата пък чува как Уанг го пита: „Защо ми причини това?" По-късно жената казва на властите, че не е могла да разкаже историята си по-рано, защото съпругът й не я оставял сама. Той заплашва, че ще я убие, ако каже на полицията какво се е случило, съобщава Daily Mail.

Уанг е намерена от турист след падането от скалата, от което тя и нероденото й дете оцеляват по чудо, благодарение на клоните на дърветата. Полицията арестува Ю, когато той посещава съпругата си в болницата в понеделник.

Двойката, от провинция Дзянсу в източната част на Китай, е в Тайланд по работа, но решава да посети парка, известен със скалните си образувания, пише profit.bg. Всички активи на семейството принадлежат на Уанг, а съпругът й идва от бедна фамилия. Той натрупва огромни дългове и я моли да му помогне, но тя се съгласява да плати само половината.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

#phataem#khongchiam#ubonratchathani

A post shared by BugPalm (@see.scape_photographer) on