Тези дни един от най-големите и гъсто населени градове в света става домакин на гости от различни кътчета. Невижданите до сега задръствания дори и за Манхатън са резултат от важното събитие- масови протести срещу политиката на САЩ и климатичните изменения.

Всеки квартал в Ню Йорк е завладян от протестиращи активисти от различни държави - Китай, Палестина, Шри Ланка, Египет. Всички заедно се борят за мир и справедливост в държавата, съобщава russian.rt.com. Голямо число от американците се борят срещу агресивната политика на собствения си президент, който е започнал военни действия в друга държава.
По-рано в обращение посветено на глобалното изменение на климата, Барак Обама изрази безпокойство за невероятната скорост, с която климатът се променя и призова за незабавно реагиране.

В екопротестите освен хиляди активисти от зелените партии, се включиха редица известни личности - бившият вицепрезидент на САЩ Алберт Гор, кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, актьорът Леонардо ди Каприо, Едуард Нортън и музикантът Стинг.
По време на протестите повече от 100 активиста били арестувани.

Превод: Ирина Минчева, TrafficNews.bg