Пандемията на коронавируса наруши плановете за пътуване на много хора тази година. Мнозина обаче вече са започнали да резервират почивки за 2021 година. Добрата новина за тях: следващият сезон ще бъде много евтин.

Летуващите могат да се надяват на ниски цени през 2021 г. след кризисната година: „Пътуването през следващата година ще бъде значително по-евтино“, казва Инго Бурместър, ръководител на отдел за Централна Европа на DER Touristik. - 80% от цената на пакетните турове се определя от цената на самолетни билети и хотели. Цената трябва да намалее, особено в райони, които не са много търсени."

Лидерът на туристическата индустрия Tui говори за „атрактивни“ цени: „Опитът от това лято показва, че ще има война за всеки турист. Тъй като очакваме голям брой полети да бъдат възстановени до лятото на 2021 г., ще има достатъчно оферти на атрактивни цени."

В Schauinsland-Reisen цените остават стабилни, според ръководителя на туризма Андреас Рютгерс. Компанията предлага пакет от турове за 2021 г. на специални цени.

В момента европейците интензивно резервират пътувания за 2021 година, съобщи focus.de, цитирани от Glas.bg. Според Tui Германия и Гърция са най-популярните дестинации.

„Броят на резервациите за лятото на 2021 г. е много по-голям от предходната година. Мнозина отлагат отпуската си за следващата година, се казва в изявление на компанията. „От гледна точка на индустрията е малко вероятно класическите ваканционни дестинации да бъдат пренаселени. Една от причините е, че много хора все още имат финансови проблеми."