Почти истински хотел се появи в чакалнята за багаж на летището в Токио, въпреки че беше направен от картон. Там, пътуващите, пристигнали в страната, очакват резултатите от тестовете си за коронавирус.

Местните власти предприели тази стъпка, за да може ако има заразени с Covid-19, да не напълнят хотелите наблизо. Въпреки че въздушният трафик между държавите беше сериозно намален, той все още не е прекъснат. Япония продължава да приема полети от чужбина. Полети от Съединените щати, Италия, Испания, страните, където има най много заразени с коронавирус в света, кацат в Токио.

За да защитят собствените си граждани, пътниците от тези самолети се проверяват за коронавирус. Както отбелязват от Министерството на здравеопазването, резултатите стават известни след 1-2 дни, а пътуващите не могат да напуснат сградата на летището, докато не бъдат получени.

В тази връзка в терминала бяха монтирани легла от картон, съобщава Ройтерс. Те се използват в Япония по време на различни бедствия. Те идват с матрак и одеяло.

Снимки се появиха в социалните мрежи. "Днес ще спя тук на летище Нарита. Не мога да напусна, докато не ми кажат резултатите от теста", пише един потребител.

Необходимо е обаче място и за нощувка, тъй като нито един обществен транспорт не стига до летището заради коронавируса, а пристигащите трябва да изчакат, докато някой ги вземе.