Стандартен полет от Квебек до Торонто. Надеждна компания, обичана от милиони канадци и една жена, която е напът да преживее истински кошмар.

Историята е отпреди няколко седмици и е напълно реална. Тифани Адамс заспива по време на полет на 9 юни. Когато се събудила обаче, осъзнала, че се намира в пълен мрак. Била премръзнала от студ и все още със закопчан колан. Какво си мисли човек, когато се събуди от сън, а все още изживява кошмар? Какво се е случило, докато все още си бил в безсъзнание? Катастрофирали ли сме? Жив ли съм? Това ли е смъртта?

Оказало се, че екипажът на Air Canada просто не събудил Тифани и я оставил в самолета. Летателния апарат бил паркиран в гаража, а на борда вече нямало никого, освен канадката, разказват от BBC.

Ужасяващата случка е разказана от самата потърпевша в социалните мрежи, а след инцидента започва и разследване на авиокомпанията.

Тифани била извадена от самолета, но благоприятните развития на инцидента се дължали единствено на факта, че жената имала със себе си мобилен телефон. Канадката позвънила на своя приятелка, за да и каже къде се намира. Разговорът продължил едва няколко секунди, но бил напълно достатъчен да изтощи и последната останала батерия на телефона на Тифани. Жената имала късмет.

От този момент нататък съдбата на канадката била в ръцете на нейната приятелка. Жената позвънила на летището в Торонто и разказала всичко. Междувременно Тифани някак открила в пилотската кабина едър предмет и успяла да привлече внимание. Била открита от летищен работник, който останал напълно втрещен от случката.

Инцидентът бил потвърден официално от Air Canada. Авиокомпанията е предприела вътрешно разследване заради случилото се, а след инцидента дори предложили на Тифани лимузина и хотел. Жената, разбира се, отказала и искала да се прибере у дома възможно най-бързо.