Международният спасителен екип на "Четири лапи" вече е в зоопарка на ужасите "Ал Кураши" в суданската столица. Миналата седмица в социалните мрежи се появиха шокиращи кадри, на които се виждат недохранени лъвове в окаяно състояние.

От фондацията са установи, че условията на живот са ужасяващи. Животните имат изключително малко пространство за движение. В зоопарка в момента има четири лъва, две двойки мъжки и женска и двойка хиени, също мъжки и женска. Едната двойка лъвове са в критично състояние. Мъжкият лъв е много изтощен и накуцва с предния десен крайник, лъвицата е в дори по-лошо състояние. Тя е силно обезводнена, недохранена, почти няма мускули и тежи само една трета от нормалното телесно тегло за нейния вид. 

"Въпреки слабите шансове да я спаси, екипът ни е решен да направи всичко възможно, за да й помогне. Днес нашите ветеринари Д-р Амир Кхалил и д-р Франк Гьориц ще започнат рехидратираща терапия. Всички се молим и стискаме палци за спасяването на всички животни", категорични са от "Четири лапи".

Недохранени лъвове в зоопарк шокираха света, българи се включват в спасяването имЕдна от лъвиците е починала, друга е в критично състояние, алармират от "Четири лапи"