В град Тюл в Югозападна Франция пред съда беше изправена 50-годишната Роза Мария Крус по обвинение, че е скрила раждането на свое дете и го е крила, лишавайки го от храна и необходимите грижи. Повдигнати са й обвинения в системно насилие над детето, което е довело до увреждания. Подсъдимата може да получи присъда от 20 години затвор.

50-годишната французойка от португалски произход е крила повече от две години от партньора си и от трите си други деца четвъртта си бременност и появилото се на бял свят дете. През 2013 г. детето е било открито от автомонтьор в гараж, където била поправяна колата на Роза Мария Крус. Той чул звуци, идващи от багажника.

Отваряйки го, той усетил ужасяваща миризма и видял вътре бледо, с болезнен вид момиченце на около 2 годинки, което лежало голо в собствените си изпражнения. Автомонтьорът изчакал майката да дойде и не можел да повярва – жената изглеждала спокойна и изобщо не се учудила, че детето е в багажника, пише Dnes.bg.

Роза Мария Крус родила четвъртото си дете през 2011 г. То било момиченце, което нарекла Серена, разказва Би Би Си. Жената решила да скрие раждането на детето и две години го крила в багажника на колата си и в мазето на къщата си. Серена била системно недохранвана, това предизвикало силно забавяне в развитието на детето.

Съседи разказали пред журналисти, че научавайки за случилото се, те останали потресени. Те не забелязали нито бременността, нито четвъртото дете на Крус, макар че редовно общували с нея.

По думите на Роза Мария Крус тя започнала да разговаря със Серена, чак когато момиченцето било на 18 месеца. „Защото се усмихна“, обяснила Крус.

Сега Серена е на около 7 години. Тя живее при приемни родители. Веднага след като властите научили за случилото се, двамата братя и сестрата на Серена, които са от 9 до 15-годишни, също за известно време били настанени при приемни семейства. В крайна сметка обаче на децата било разрешено да живеят с бащата.

Обвиненията срещу него са били свалени, тъй като той заявява, че не е знаел за Серена.

Не се съобщава дали Роза Мария Крус има психично заболяване.