Британски гражданин, който три дни имал стомашни болки и температура от 37,5 е починал на клиника в Скопие, предаде Радио свободна Европа в програмата за Македония. Британецът е бил настанен в хотел „Супер 8” в търговския център „Мавровка”, а лекари се опасяват, че бил болен от ебола. Според министерството на здравеопазването той е пристигнал на 2 октомври от Великобритания. Негов приятел, който също е настанен в болница със същите симптоми, е заявил, че не са ходили в страна застрашена от ебола. Македонските здравни власти са изпратили проби до международно акредитирана лаборатория в Германия, за да изпитат дали става дума за ебола. Резултатите ще станат ясни след 48 часа, пише ФокусНюз. След като македонските здравни власти съобщиха за смъртен случай на пациент със симптоми на ебола, сега се очакват резултатите от лабораторията в Германия, предаде радио Deutsche Welle в програмата за Македония. Починалият е 58-годишен британец, който пристигнал в Македония на 2 октомври, заедно с негов приятел. Той бил хоспитализиран след като рязко се е влошило състоянието му. Въпреки усилията на лекарите той е починал час и половина след като е бил хоспитализиран.

Хотелът „Супер 8” , в който е боил настанен британец, който почина вчера в Скопие със симптоми на ебола, е под карантина, предаде електронното издание Плус инфо. Около обектът са разпоредени полицейски части и лекарски екипи. Служителите на хотела и приятелят на британския гражданин също са под карантина.

Шансовете британският гражданин да не е починал от ебола в Скопие са големи. Това са заявили от здравното министерство на Македония, предаде електронното издание МКД. От министерството са заявили още, че са взети проби от починалия и ще бъдат проверени в лаборатория в Германия. Резултатите ще бъдат съобщени след два дни.
Екип на македонската телевизия „Алфа” е бил нападнат близо до хотел „Супер 8” в Скопие, докато са правили репортаж за еболата, предаде електронното издание Либартас . Според изданието неизвестни лица са нападнали операторът и журналист от телевизията. Те са успели да вземат заснетият материал. Екипът на телевизията е сигнализирал на полицията. Алфа беше първата медия в Македония, която съобщи, че британец е починал от ебола в Скопие. Той е бил настанен в хотел „Супер 8”.

TrafficNews.bg