Дюнерът в Турция удари 43 паунда. Това става ясно от касова бележка, която турист е предоставил на Дейли Мейл. Тя е от бар на морето в курорта Бодрум и от нея става ясно още, че малко кафе е на цената на 7.30 паунда или 61.59 турски лири, а хлебна питка - 22 паунда или 184.78 турски лири. Достъпът до плажа на хотел Мацакизи е безплатен, но за плуване в морето има такса, която е в размер на 65 паунда.

Кметът на Бодрум Ахмет Арас заяви, че бизнесът с всякакви средства се бори да оцелее след кризата с COVID-19, като разчита най-вече на туризма и се опитва да изстиска и посленото пени от джобовете на посетителите. Не ме интересува дали някой иска да плати много пари за един дюнер. Ако иска - може да плати и 100 000 лири, каза той. Кметът подчерта, е има и ресторанти и заведения, в които храните и напитките са много по-евтини.

Великобритания готвеше въздушен мост с Турция и възможност да се почива там без задължителната 14-дневна карантина, но след новия скок на заразата, плановете бяха осуетени. Положителните случаи скочиха двойно за месец след отпускането на мерките през май. До момента в Турция заразените с коронавирус са 198 613, а починалите са над 5000.