Иран дава 80 милиона долара за главата на Тръмп и заплашва да нападне Белия дом в отговор на предупреждението на държавния глава на САЩ, че всеки удар по американските интереси в региона ще доведе до масирана ответна атака, пише "Дейли мейл".

Организатор на погребението на генерал Касем Солеймани призова всички иранци да дарят по 1 долар, за да съберат 80-те милиона долара за главата на Доналд Тръмп. Организаторът направи призива по време на погребалната церемония в Машхад, пише News.bg.

За траурната церемония в столицата на Иран се стекоха милиони граждани, които искаха да отдадат последна почит на Солеймани, преди погребението в родния му град Керман.

Булевард „Революция“ в Техеран се изпълни с хора от всякакви възрасти, облечени в траурни дрехи, размахвайки черни знамена на скръб и червени за отмъщение.



Лидерът на страната Али Хаменей произнесе кратка молитва за загиналия и оплака смъртта му.

Ние ще дадем тези 80 милиона от нас като подарък на всеки, който донесе главата на човека, наредил убийството на голямата фигура на нашата революция. Всеки, който донесе главата на този побъркан с жълта коса, ще получи 80 милиона долара от името на великата иранска нация. Скандирайте, ако сте съгласни, призова организаторът.

Иранският генерал беше убит миналата седмица при удар с безпилотен самолет на САЩ на летището в иракската столица Багдад. Ислямската република се закани да отмъсти, а американците засилиха военното си присъствие в региона. Иран обяви вчера, че предприема допълнителни действия за оттегляне от ядреното споразумение.

Тръмп заплаши Ирак с "невиждани" санкцииСАЩ чака Багдад не плати милиарди за военновъздушната база Балад

Дъщерята на Солеймани: Черни чакат САЩ и ИзраелЗайнаб отправи заплахи и срещу американските военни