С целувки беше посрещнат руският президент Владимир Путин, който пристигна в имението "Чепе" на австрийската община Гамлиц като гост на сватбата на австрийската външна министърка Карин Кнайсъл и бизнесмена Волфганг Майлингер.

Самолетът на Путин кацна на летището на град Грац, откъдето хеликоптер трябваше да го заведе до имението, където протича сватбената церемония.

В последния момент обаче президентът предпочете да стигне дотам с автомобил, което наложи да бъде закрито шосето, водещо към Гамлиц.

Веднага след пристигането на брачното тържество той поднесе букет цветя на булката и сърдечно я поздрави, а тя му отвърна с разцелуване. После пък Путин дори танцува с Кнайсъл.

Освен това на мястото на празненството пристигна и руски казашки хор. Според съобщения на австрийски и германски медии, позоваващи се на дипломатически източници, именно изпълнението на казашкия ансамбъл е сватбеният подарък на руския президент за младоженците.

На тържеството са дошли и други ВИП персони, сред които канцлерът (премиерът) на Австрия Себастиан Курц, вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, президентът на републиката Александър ван дер Белен, генералният секретар на базираната във Виена ОПЕК (Организацията на страните износителки на петрол) Мухамед Баркиндо.