Нито кралицата Елизабет II, нито принц Филип са хората, които са изразили опасения за цвета на кожата на Арчи. Това коментира водещата Опра Уинфри след сензационното си интервю с Хари и Меган, което бе излъчено на 7 март. Припомняме, че по време на беседата с известната водеща Меган разкри, че член на кралския двор на няколко пъти е "изразил опасения за това колко тъмна може да се окаже кожата" на бъдещия наследник на двойката. Това се случило, докато Меган била бременна с Арчи. 

Самият Хари, пред когото бил повдигнат въпроса, отказа да даде подробности за случая. 

"Бях шокиран и не знаех как да реагирам", заяви той пред Опра. Попитан за името на въпросния член на фамилията му обаче, той бе категоричен, че "не се чувства удобно да говори на тази тема". 

В разговора се дискутирало още, че това е било мотив Арчи да не получи титла "принц" и да не му бъде осигурена охрана. Маркъл също не посочи кой е водил разговорите, на които е присъствал съпругът ѝ.

Водещата уточни, че нито Елизабет, нито принц Филип са участвали в разговора.

"Хари не разкри самоличността на този човек, но искаше да знам и ако имам възможност, да споделя, че това не са баба му или дядо му", каза Уинфри.