Полицията в Мианмар е изстреляла зашеметяващи гранати, за да разпръсне протестиращите в град Янгон. Това съобщават световни агенции, позовавайки се на информация от очевидци. Междувременно външните министри на съседните държави започнаха разговори с военните в опит да прекратят насилието. 

Разговорите ще се проведат днес, два дни след най-кървавия ден откакто Аунг Сан Су Чи бе арестувана след преврата. 

Протестърите са изградили барикади в някои части на града. Много от тях носели маски, дебели ръкавици и самоделни щитове. 

Няма данни за пострадали по време на обстрела. 

"Опитваха се да ни изплашат, за да се разпръснем", разказва един от очевидците пред "Гардиан". Протести е имало и в други части на страната. 

Поне 21 демонстранти са били убити от началото на размириците досега. От армията съобщават и за един убит полицай. Хиляди са били арестувани, съобщават активистите. Сред тях е и журналист от медията "Демократичния глас на Бирма", който е предавал на живо протестите, когато специалните сили пристигнали пред апартамента му вчера. На видеото се чува как униформените стрелят във въздуха пред жилището на Каунг Миат Хлаинг. 

"Ако продължавате да стреляте, как очаквате да сляза при вас?", обръща се той към тях. Според медията, в която работи, няма информация кой и къде го е отвел. 

От изданието настояват за неговото освобождаване, както и за пускането на всички останали журналисти, арестувани на 1 февруари. 

"Те просто си вършат работата", се казва в позицията.